Home Blog Lawaaioverlast gehandicapten

PerspectiefBlog

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Login
Posted by on in Perspectief Blog
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2485

Lawaaioverlast gehandicapten

In reactie op het voorpagina artikel in de Volkskrant van 29 juli 2013 : “Wijkbewoners klagen over ernstige geluidsoverlast gehandicapten"

Ik heb een voorstel: iedereen die regelmatig lawaai maakt moet verplaatst worden, levenslang, naar de uiteinden van de samenleving, een mooie dure instelling waar iedereen naar hartenlust mag schreeuwen, spelen, krijsen, gillen en lawaai maken.

Ik denk dan met name aan de lawaaiige mensen uit mijn eigen omgeving.
Allereerst pakken we de kinderen op het schoolplein aan die drie keer per dag oorverdovend veel herrie maken en waar ‘s avonds de hangjongeren het nog even dunnetjes overdoen. Vervolgens graag alle gillende kinderen op trampolines en in opblaasbare zwembadjes in hun minuscule achtertuinen. O ja, en vergeet dan die tafeltennissers en basketbal beoefenaars niet, die in dezelfde achtertuinen uren hun sport willen beoefenen. Tik, pok, tik, pok, tik, pok. Vervolgens zijn de skaters aan de beurt met hun eindeloos gerasp over beton. En dan wederom de hangjongeren die later op de dag en in de nacht op diezelfde skatebaan lallen en zich laten begeleiden door radiomuziek. Daarna de ouders die steeds naar hun gebroed moeten schreeuwen om ze in toom te houden. En alle mensen die rondom een vuurkorfje tot in de late uurtjes veel en hard lachen.

Verder moeten we alle mensen naar de instelling verbannen die, liefst tijdens mijn rustig momentje in mijn tuin op een warme zomeravond, gebruik maken van hogedrukspuiten, maaimachines, schuurmachines, slijptollen, hamers en andersoortig oorverdovend materieel. Verder alle aanstormende muzikanten die zo nodig een instrument moeten beoefenen bij een open raam. Ook krijgen een plek in de instelling de honden die blaffen om elke geringe beweging in hun omgeving. En de hanen die kraaien wanneer ze zin hebben. Kan het spoor er ook heen met die ellendige treinen, de kerk met het eindeloze gebeier, de auto's die zo nodig moeten optrekken en remmen en de vliegtuigen die ongevraagd over scheren?
Ik kan me voor al die geluiden gewoon niet afsluiten!

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.